Setul de sah Man Ray. Arta de a propune un sah simplu, modern si accesibil.

//Setul de sah Man Ray. Arta de a propune un sah simplu, modern si accesibil.

Setul de sah Man Ray. Arta de a propune un sah simplu, modern si accesibil.

Proiectat in 1920 si recreat de mesteri specialisti din Germania si Italia, acest set de sah este compus din forme geometrice abstracte. Artist dadaist, Man Ray, a creat asemenea seturi incepand din anii 1920 pana la moartea sa in 1976, asociind cu rafinament elemente ale futurismului italian cu cele ale cubismului francez si ale expresionismului german.


Piramida (Regele) este simbolul egiptean al regalitatii, iar Conul (Dama) este un cap de regina medievala.
Flaconul (Nebunul) reprezenta traditia episcopilor de a crea licori si esente exotice.
Cavalerul (Calul) este modelat dupa forma capului unei viori si este produs in mod unic de un consacrat producator italian de viori.
Pionii sunt la fel de inalti ca si Cuburile (Turnurile), fiind de o robustete volumetrica apropiata de celelalte piese. S-a dorit astfel a se demonstra importanta crescuta a pionilor in jocul de sah modern.

Foarte putine dintre aceste seturi originale sunt inca disponibile pentru cumparare si, atunci cand sunt, se pot achizitiona la licitatii, fiind evaluate la preturi de zeci de mii de dolari.

Man Ray este considerat unul dintre cei mai inovatori artisti ai secolului al XX-lea. Fiu al unui croitor imigrant rus, operele sale de arta au fost apreciate postum, artistul traind modest toata viata sa.

Viziunea sa a fost aceea de a crea un sah simplu, modern si accesibil.

Tabla si Setul de piese sunt realizate din lemn de fag.

2019-02-08T11:12:06+00:00 08 februarie 2019|Categories: Blog|Tags: , |

Leave A Comment