Despre curaj, combinatii si dezvoltarea simtului tactic la copii. Recomandari Casa Sahului

//Despre curaj, combinatii si dezvoltarea simtului tactic la copii. Recomandari Casa Sahului

Despre curaj, combinatii si dezvoltarea simtului tactic la copii. Recomandari Casa Sahului

Sahul este cu precadere un joc tactic, de combinatii si artificii pe tabla cu patratele in alb si negru. In special pentru copiii cu varste cuprinse intre 5 si 8 ani, sahul este un camp de lupta deschis, sacrificiile si mutarile de atac fiind executate cu mult, mult entuziasm.

 

Spiritul indus de antrenorii de la ACS Casa Sahului este acela de a ajuta tinerii sahisti sa-si dezvolte simtul tactic, sa lucreze cat mai multe combinatii, sa vizualizeze la tabla demonstrativa cat mai multe partide scurte, cu atacuri purtate la baioneta. Este important sa dezvoltam simtul tactic in paralel cu cel estetic.

Sahul este extrem de armonios, atacul vine intotdeauna din buna colaborare a pieselor, din cooperarea aproape matematica dintre figurile aflate in ofensiva. In plus, clubul Casa Sahului incearca sa vina in sprijinul jocului curajos, purtat cu cavalerism si spirit de fair-play. Pe cat posibil este de evitat la varste mici introducerea in repertoriul de deschideri a unor variante ermetice, cu joc static si generator de manevre strategice. Copiii nu au rabdare pentru a derula asemenea planuri. Copiii doresc actiune, se bucura atunci cand pot patrunde spre regele advers, fiind capabili de a calcula frumoase sacrificii.

Iata de ce, la primii pasi in Sah si pentru dezvoltarea aptitudinilor combinative, Casa Sahului recomanda cartile de combinatii realizate de Sergey Ivashcenko, volumele 1 a si 1 b din „The Manual of Chess Combinations”, doua volume fundamentale pentru formarea viitorilor campioni.

De asemenea, pentru deprinderea unor bune reflexe combinative la masa de joc, Casa Sahului recomanda achizitia si rezolvarea diagramelor din „trilogia” antrenorului Marius Ceteras, cele trei carti fiind usor de achizitionat de pe site-urile de specialitate. Pentru inceput recomandam volumul rosu „Teste de sah – Procedee Tactice de Sah”

Parinti, va asteptam sa veniti cu copiii la cursurile de sah gazduite de ACS Casa Sahului. E un minunat prilej de a le perfectiona simtul combinativ, oferindu-le bucuria unor viitoare victorii spectaculoase.

Pentru Info: office@casasahului.ro

Foto: Tudor Panait

2018-10-26T10:32:40+00:00 26 octombrie 2018|Categories: Blog|Tags: , , , |

Leave A Comment